Köpa hus i Costa Blanca?

Letar du hus i Costa Blanca? Vi har över 7000 fastigheter till salu på Costa Blanca!

En mix av vackra naturupplevelser, pittoreska städer och byar, böljande landskap, dramatiska höjder med panoramautsikt och vita breda sandstränder. Den spanska karaktären är väl bevarad och kan upplevas på de typiska tapasbarerna och vid en rundvandring i städer och hamnar. Här finns oändligt mycket att upptäcka - en resa till denna region rekommenderas varmt. Den som letar bostad här blir positivt överraskad av kombinationen fina lägen, vackra bostäder och prisvärt stort utbud.

Denia är uppkallad efter den romerska gudinnan Dianas tempel. Slottet som ligger på en kulle ovanför staden, var ursprungligen en arabisk fästning, men nu finns där museum, och från vallarna har man en vacker utsikt över staden. Boulevarden som löper ner mot fiskehamnen är kantad med vackra palmer.

Ca 10 min bilresa inåt landet från Denia ligger Orba Valley, känd som en av de gröna delarna av Costa Blanca. Hela dalen är en underjordisk vattenreservoar till de många apelsinträden och odlingarna. Den imponerande utsiktern över dalen och Medelhavet är unik. I detta område finns byarna Pedreguer, Benidoleig, Orba, Tormos, Sagra, Rafol, Benimeli, Sanet y Negrals och Beniarbeig. Området är mycket grönskande och kuperat och här finns mycket charmiga villor och fincor på kort avstånd från Denia med fullständigt utbud av service.

Javea ligger mellan mellan Cape San Antonio och Cape La Nao,och är en av de viktigaste turistmålen på Costa Blanca. Kustlinjen i Javea är 25 km av sandstränder, berg och sten, även en hel del grottor. Berget Montgo skyddar staden mot kyla på vintern och vinden från öst gör att somrarna inte blir så varma. Staden har 3 unika delar: gamla stan som ligger 2 km från havet, hamnområdet och turistområdet Arenal Beach.

Moraira är en pittoresk spansk by som ligger på kusten mellan Calpe och Javea och ibland kallas den spanska Saint-Tropez, här finns massor av trevliga torg, terrasser, barer och restauranger, såväl som historiska byggnader. Besök det gamla slottet Moraira och vakttornet som användes för att skydda byn från Pirates. Ta en promenad genom den imponerande yachthamnen, inbäddad mellan Cap Blanc och Punta de Moraira. Tidigt på morgonen kan du gå till fiskallen och köpa din egen färska fisk.

Benissa ligger i norra Costa Blanca en bit från havet. De små gatorna i Benissa är perfekt för lugna promenader till intressanta platser. Det medeltida centrum i Benissa är byggt kring ett gammalt fängelse. Vid kusten finns små lugna stränder som Fustera med fin sand, Cala Baladras och Cala Pinet med omväxlande klippor och sand.

Polop-La Nucia-Alfaz för de som söker lugnet. Upptäck en annan värld med fantastisk havsutsikt, färger, dofter och tystnad ett stycke från Medelhavet. Men ändå nära storstäderna som Benidorm, Albir och Altea, med sitt stora utbud av aktiviteter som golf, vattensporter och stränder.

Den gamla fiskebyn Calpe är mycket populär men har få turister, är vackert belägen i ett dramatiskt landskap intill havet. Här finns mängder av barer, bra restauranger och terrasser som inbjuder dig att sitta ner och koppla av i trevliga spanska klimatet och dricka ett utsökt glas vin eller en uppfriskande kall glas öl.

Guardamar ligger vid de vackra stränderna som utgör en fortsättning av La Mata. Innanför ligger vackra fridlysta pinjeskogar som utgör ett naturligt skydd mot hamnen strax utanför staden. Guardamar är en typisk spansk stad med livlig huvudgata och mängder av butiker och restauranger. I utkanten av staden ligger ett gammalt slott.

La Marina mellan Alicante och Torrevieja är en liten by vackert beläget i ett spanskt landskap, några km från orten ligger oändliga sandstränder omgivna av sanddyner och pinjeträd. I närområdet finns barer, restauranger, butiker och en vårdcentral, det finns också en marknad där man kan köpa färska grönsaker varje vecka.

Det mycket populära Vega Baja området, även känt som det spanska fruktområdet, ligger mellan Torrevieja och de typiska gamla spanska staden Orihuela 30 km från kusten. Från detta centrala läge kan man enkelt nå många platser som saltsjöarna, varma källorna i Fortuna, de sex stora stränderna och en mängd golfbanor. Vega Baja är mycket spanskt med många typiska spanska cafeer och tapasbarer, här ligger en av regionens bästa paellarestuarang - i Daya Vieja

Köpa hus i Costa Blanca? Sök bland tusentals bostäder här!

Läs mer om Costa Blanca